SIBIU – Începe construcția parcării supraterane multietajate în cartierul Hipodrom III

stiri redactie

Marți, 28 iulie primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru construcția propriu-zisă a parcării supraterane multietajate din cartierul Hipodrom III, în perimetrul delimitat de bulevardul Mihai Viteazu, Aleea Taberei, Liceul Constantin Noica și strada Nicolae Iorga.

“Aceasta va fi prima parcare multietajată de mare capacitate pe care o construim, valoarea investiției din bugetul local ridicându-se la 23,8 milioane de lei. Va urma cea subterană din Piața Gării și cele două parcări supraterane care vor îngloba piața Cibin și piața Vasile Aaron, precum și locuri de parcare în instalații de tip smart parking în zonele aglomerate din cartiere.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

“Având în vedere experiența pe care o avem în astfel de proiecte, vom depune toate eforturile pentru a finaliza proiectul mai repede decât termenul contractual pentru că suntem conștienți că este un obiectiv public important pentru Sibiu” (AlexandruRadu, directorul firmei SC Geiger Proiecte Construcții SRL)

Conform contractului, în termen de 4 luni constructorul va preda proiectul tehnic, iar apoi va avea la dispoziție 14 luni pentru a ridica construcția. Concret, se vor realiza următoarele:

  • Se va construi o parcare supraterană cu subsol, parter, trei etaje și un etaj retras, care va oferi 320 de locuri de parcare. Aceasta va fi dotată cu un sistem automat de acces,stații de încărcare pentru mașini electrice, iluminat public eco-eficient și un sistem de supraveghere cu camere video. Suprafața desfășurată a parcării însumează peste 9.000 de metri pătrați, amprenta la sol măsurând 1.600 de metri pătrați.
  • Amenajarea zonei adiacente parcării cu spații verzi, locuri de joacă și relaxare și alte 100 de locuri de parcare care vor fi mai bine sistematizate,urmând să fie realizat și un nou sistem de iluminat public,noi trotuare și alei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Intervenție la rețeaua de apă cu afectarea furnizării în zona străzilor Podului – Henri Coandă - Frezorilor

Apă Canal Sibiu S.A. anunță că miercuri, 29.07.2020, in intervalul orar 08.00  – 20.00, va avea loc o intervenție pentru remedierea unei avarii apărute la conducta de transport apă Dn 400 din str. Frezorilor din municipiul Sibiu.             Pe perioada intervenției vor fi înregistrate scăderi importante de presiune,  până la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro