SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26493de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore0persoană).Până la data curentăau fost vindecate 21398de persoane, iar1057persoane au decedat (0fiind raportate în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 33de persoane, dintre care pe ATI 5adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 95de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de155persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de22persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 23de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de26de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de69solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 85 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 416 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 70 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 163 de mijloace de transport, din care 6 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 9 sancțiuni contravenționale cu avertisment scris, din care 2 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii carantinei, respectiv 7 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - PERSOANE BĂNUITE DE FURTUL UNUI AUTOTURISM, DEPISTATE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic au depistat două persoane bănuite că ar fi sustras în cursul nopții un autoturism. La data de 14 iunie a.c., polițiștii au reușit depistarea unor persoane bănuite că ar fi  sustras un autoturism în cursul nopții, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro