SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26493de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore1de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 21387de persoane, iar1057persoane au decedat (1în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 33de persoane, dintre care pe ATI 6adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 248de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de166persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de38persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 31de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de43de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de121solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 88 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 422 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 63 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 144 de mijloace de transport, din care 19 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 5 sancțiuni contravenționale cu avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

Ieri, 11 iunie a.c., în urma desfășurării misiunilor pe raza județului Sibiu, jandarmii au aplicat 3 amenzi în valoare de 1500 lei și un avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Accident rutier pe DN1, in apropiere de sensul giratoriu PC Vestem

Pe fondul nepăstrării distantei regulamentare in mers, un sibian de 52 de ani, in timp de conducea un microbuz a accidentat ușor mașina care circula in fata sa, producând o coliziune in lanț in care au fost implicate, in total, 4 autoturisme. Accidentul rutier s-a produs pe sensul de mers […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro