SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26492de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore4persoană).Până la data curentăau fost vindecate 21378de persoane, iar1056persoane au decedat (6fiind raportate în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 40de persoane, dintre care pe ATI 5adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 388de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de167persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de38persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 44de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de51de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de125solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 98 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 473 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 39 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 188 de mijloace de transport, din care 10 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei, dintre care 2 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicate de către Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita unei femei în vârstă de 28 de ani și unui bărbat în vârstă de 30 de ani, ambii din localitatea Merghindeal.  Alte 2 sancțiuni cu avertisment scris au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 10 mai 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 12 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate neconformități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

103 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Până astăzi, 11 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.530 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.043.803 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 103 cazuri noi de persoane infectate cu SARS […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro