SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26488de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore8persoană).Până la data curentăau fost vindecate 21364de persoane, iar1048persoane au decedat (2fiind raportate în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 42de persoane, dintre care pe ATI 5adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 460de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de241persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de47persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 28de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de38de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de113solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 67 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 428 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 56 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 116 mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre o femeie în vârstă de 46 de ani și un bărbat în vârstă de 43 de ani, din orașul Copșa Mică, fiecare sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 08 iunie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare. Au fost aplicate doua sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11200 lei, pentru abateri de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de lucru, respectiv etichetarea  produselor alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

140 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Până astăzi, 9 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.294 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.043.482 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 140 cazuri noi de persoane infectate cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro