SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 25694de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore48de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 20077de persoane, iar971persoane au decedat (3în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 206de persoane, dintre care pe ATI 33adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 561de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de950persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de545persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 51de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de36de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de118solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 131 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 851 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 117 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 323 de mijloace de transport, din care 13 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei, dintre care:

–                           3 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei/izolării. Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Apoldu de Sus a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că nu a respectat măsura carantinei, acesta a revenit recent în țară. Un alt bărbat, în vârstă de 27 de ani, din Copșa Mică nu a fost găsit de către polițiști la domiciliu în 2 zile consecutive (27 și 28 aprilie a.c.). Contactat telefonic acesta le-a spus polițiștilor că în fapt stă la o altă adresă decât cea comunicată specialiștilor DSP. În urma verificărilor polițiștii au stabilit că bărbatul i-a indus în eroare, motiv pentru care i-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei fiecare ca urmare a inducerii în eroare a polițiștilor cu scopul de a se sustrage măsurii carantinei. 

–                           56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție și 

–                           7 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 29 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate trei avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 29 aprilie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat 4 acțiuni de  control în piețele agroalimentare din județul Sibiu. De asemenea, în colaborare cu lucrătorii Biroului Politie Autostrăzi, s a derulat o acțiune de control în trafic, fiind verificate un număr de 33 mijloace de transport. Nu au fost constatate încălcări ale normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ARGEŞ - POLIȚIȘTI LA DATORIE!

În perioada 30 aprilie – 3 mai 2021, efectivele au fost suplimentate, pe toate domeniile de activitate, ajungând astfel la o medie zilnică de peste 350 de polițiști. Prin acest lucru, ne dorim ca toți argeșenii să se poată bucura de sărbători în liniște. Pe lângă siguranța deplasărilor pe drumurile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro