SIBIU – EVOLUŢIA COVID 19 ÎN JUDEŢ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 25201de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 68 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 19392 de persoane, iar928persoane au decedat (5în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 304de persoane, dintre care pe ATI 38adulți și 3 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 623de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de851persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de731persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 42de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de47de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de136solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 96 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 1.581 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 58 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 823 de mijloace de transport, din care 85 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.500 de lei, dintre care:

–                           3 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.500 de lei pentru nerespectarea măsurii izolării și carantinei. Este vorba despre 3 membri ai aceleiași familii, tatăl, aflat sub măsura izolării, și doi fii (aflați sub măsura carantinei), dintre care unul minor, domiciliați în localitatea Axente Sever, depistați pe raza localității Copșa Mică.

–                           54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           17 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 20 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în  orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1407 persoane și 1116 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 9 persoane și 1 societate comercială. A fost aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei – L55/2020.

În data de 20 aprilie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 13 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate doua avertismente.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CONSILIUL JUDETEAN SIBIU INVESTESTE FONDURI EUROPENE REGIO PENTRU CRESTEREA CALITATII EDUCATIEI COPIILOR CU PROBLEME DE INTEGRARE SOCIALA

In urma cu o luna, Consiliul Judetean Sibiu a obtinut finantarea de peste un milion euro pentru reabilitarea si modernizarea Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva din municipiul Medias iar acum s-a concretizat proiectul pentru modernizarea si extinderea Scolii nr. 22 in vederea relocarii Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva nr. 1 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro