SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 24661de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 81 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 18618de persoane, iar897persoane au decedat (7în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 328de persoane, dintre care pe ATI 38adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 849de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de984persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de950persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 53de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de45de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de157solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 164 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 1.717 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 80 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 872 de mijloace de transport, din care 15 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.750 de lei, dintre care:

–                           65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           24 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.750 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 13 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în  orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1572 de persoane și 1051 auto.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 13 aprilie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 12 controale la unități de procesare și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate neconformități.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inca 7 zile de carantina la Cisnadie

Astăzi, 14.04.2021 a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care au fost adoptate două proiecte de hotărâri. Hotărârea nr. 38/2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru orașul Cisnădie pentru o perioadă de 7 zile și Hotărârea nr. 39/2021 privind aprobarea măsurilor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro