SIBIU – Activitatea Poliției Locale se concentrează pe verificarea respectării măsurilor anti-COVID și pe sancționarea depozitării de deșeuri în locuri nepermise

stiri redactie

Pe lângă activitatea curentă, în ultima săptămână Poliția Locală a intensificat verificările privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19 și controalele pentru a depista persoanele care aruncă deșeuri din construcții în spațiile publice.

Acțiunilede verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19 în perioada 25 martie – 4 aprilieau vizat controale în spațiul public, în autobuze, dar și la societăți comerciale.

Poliția Locală a aplicat195 de avertismente verbale persoanelor fizice și 34 sancțiuni, în sumă de 12.900 de lei. De asemenea, agenții Poliției Locale au fost prezenți în143 de autobuze Tursib, unde 58 de persoane au fost avertizate pentru nepurtarea măștii.

În perioada menționată au fost verificate 470 desocietăți comerciale,fiind aplicată o sancțiune pentru nerespectarea interdicției de a organiza  petreceri, în valoare de 3.000 lei și încă o sancțiune pentru nerespectarea regulilor de organizare a teraselor, în cuantum de 2.000 lei.

În paralel, în aceste prime trei luni ale anului, Poliția Locală a intensificat și controalele în teren pentru sancționarea depozitării în locuri publice neautorizate a deșeurilor din construcții. În urma verificărilor și cu ajutorul camerelor de supraveghere din oraș, agenții Poliției Locale au depistat șapte cazuriîn care cetățenii au aruncat în loc nepermis acest tip de deșeuri. Două persoane au fost identificate și sancționate deja cu amenzi care însumează 3.300de lei, celelalte cinci fiind în curs de identificare. Pentru această contravenție, HCL 210/2001 prevede amenzi între 800 -1.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice între 1.000-2.500 de lei.

!! Pentru depozitarea corectă a deșeurilor din construcții, cetățenii  pot apela laoperatorul de salubrizare Soma cu care vor încheia un contract pentru transportul și depozitarea acestora.

Date de contact Soma: telefon – 0269.988, 0269.562.056, 0723.634.932 (Luni-Vineri în intervalul orar 08-16:30), email – sibiu@soma.ro sau formularul de contact de pe http://www.somasibiu.ro/contact/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Focuri de armă, urmăriri în trafic şi aproximativ 8.000 de pachete cu țigări de contrabandă, depistate în județul Suceava

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit într-un autoturism aproximativ 8.000 pachete cu ţigări, în valoare de 92.886 lei, provenite din contrabandă. Autoturismul marca Audi A6, folosit la activitatea infracţională, în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat  în vederea continuării cercetărilor. Ieri, 6 aprilie a.c., polițiștii de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro