SIBIU – ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

stiri redactie

La data de 20 iunie a.c., polițiștii rutieri din județul Sibiu au acționat cu precădere pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În urma acțiunii, au fost constatate 4 infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au fost depistați cu o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool în aerul expirat.

Alte 169 de contravenții în valoare de 68.000 de lei au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, neportul centurii de siguranță, lipsă RCA, lipsă ITP, precum și alte abateri la regimul rutier.

RECOMANDĂRI PENTRU UN TRAFIC SIGUR:

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Centrul de vaccinare drive through se mută de pe Cazarma 90 în parcarea din Piața Teatrului

De marți, 22 iunie, centrul de vaccinare drive through amenajat în prezent în parcarea de pe Cazarma 90 se mută în parcarea din Piața Teatrului. Motivul este faptul că aceasta din urmă este mai puțin solicitată decât parcarea Cazarma 90, situată mai aproape de centru istoric. Astfel, într-o parte a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro