SIBIU – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Reținut și cercetat penal pentru acte de violență împotriva mamei

La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 21,00, o femeie în vârstă de 63 de ani, din Ocna Sibiului, a sesizat polițiștii cu privire la faptul că este agresată de fiul ei, un bărbat în vârstă de 42 de ani.

Polițiștii l-au identificat și prins pe bărbatul în cauză într-o anexă a gospodăriei femeii, iar în urma cercetărilor efectuate s-a constatat că bărbatul ar fi încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Sibiu împotriva sa, ordin prin care bărbatului i se interzice să se apropie de mama sa și de locuința acesteia la o distanță mai mică de 50 de metri.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Ocna Sibiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de încălcarea unei hotărâri judecătorești, respectiv violență în familie, iar față de bărbat, polițiștii au luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanței în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Ocna Sibiului sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Braconaj cinegetic

În cursul zilei de 21 iunie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii braconajului cinegetic în județul Sibiu.

Astfel, în jurul orei 07,00, pe un fond de vânătare de pe raza localității Bruiu, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 35 de ani, în timp ce participa la o partidă de vânătoare fără a fi însoțit de către organizatorul prevăzut în autorizația deținută.

Bărbatul avea asupra sa o armă de vânătoare, scoasă din husă și cu glonț introdus pe țeavă.

Cu ocazia vânătorii desfășurate nu a fost recoltat vânat.

În urma celor constatate, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, arma, muniția și documentele găsite asupra bărbatului fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tamponare pe fondul conducerii sub influența alcoolului

La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 11,45, pe DJ 106E, în comuna Orlat, un localnic în vârstă de 71 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe un sector de drum în curbă la dreapta, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a septuagenarului a rezultat într-o concentrație de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Un număr de 39 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Marpod să se întoarcă la cursuri

Având în vedere incidența afișată astăzi pe site-ul Prefecturii Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a transmis către C.J.S.U. Sibiu propunerea ca de astăzi, 22.06.2021, un număr de 39 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Marpod să se întoarcă la cursuri, deoarece incidența din acest U.A.T. a scăzut sub […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro