SIBIU – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

La data de 10 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au reținut trei bărbați, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, respectiv complicitate la înșelăciune.

În fapt, doi bărbați, în vârstă de 21 de ani, respectiv 31 de ani, domiciliați în județul Teleorman, respectiv în municipiul București, sunt bănuiți că, folosindu-se de o platformă on-line de vânzare – cumpărare, ar fi postat anunțuri prin care pretindeau că reprezintă o firmă de materiale de construcții și ar fi preluat comenzi pentru care era solicitată plata în avans, încasând astfel ilicit diverse sume de bani.

La începutul lunii martie 2020, o sibiancă a achitat în contul primit de la pretinșii reprezentanți ai firmei de construcții suma de 10.225 de lei, sumă restituită de unitatea bancară. Ulterior, însă, în urma discuției purtate telefonic cu unul dintre așa – zișii reprezentanți ai firmei, a achitat din nou suma în cauză într-un alt cont, fiind invocate anumite probleme tehnice în legătură cu primul cont bancar indicat, fără ca femeia să primească produsele comandate.

Astfel, în urma activităților investigativ – operative desfășurate de către polițiștii sibieni, presupușii autori ai faptei au fost identificați, conturându-se suspiciunea rezonabilă că cei doi ar fi fost sprijiniți de un complice, în vârstă de 39 de ani, din municipiul București, care ar fi avut rolul de a determina terțe persoane să deschidă conturi bancare în numele celor trei.

Față de cele trei persoane s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentate unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor trei bărbați.

Scutul Pădurii în Gura Râului

În perioada 29 aprilie – 10 iunie, polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov au efectuat controale cu privire la modul de exploatare a arborilor din partida nr. 304 ”Curmătura Oilor”, situată pe raza localității Gura Râului.

Cu această ocazie s-a constatat că un operator economic atestat pentru lucrări de exploatare forestieră a tăiat masă lemnoasă în volum de 53,122 mc lemn din specia brad, molid  și fag fără a deține autorizație de exploatare și proces verbal de predare-primire a parchetului.

Societatea în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 171/2010 art.16 alin.1, lit. a, cu suma de 6.000 lei și a fost confiscat valoric volumul de 53,122 mc material lemnos în valoare de 6.450,95 lei.

De asemenea urmează a se propune retragerea atestatului de exploatare conform legislației în vigoare.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei  13,30, pe Calea Șurii Mici din mun. Sibiu, în timp ce conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și cisternă spre Șura Mică, pe un tronson de drum în curbă, un ialomițean în vârstă de 45 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Bărbatul transporta 25 de tone de ulei alimentar.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 01,00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Ruja de către un localnic în vârstă de 26 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că dreptul de a conduce al celui aflat la volan este suspendat.

De asemenea, testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, iar polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Agnita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - Inundaţii după furtună

O furtună de 20 de minute a făcut ravagii la Horezu. Spații comerciale și un depozit inundate, iar grindina în cantitate considerabilă a distrus recolte și a băgat spaima în populație, lăsând în urmă un covor alb ca de zăpadă. Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați să […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro