SIBIU – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

REȚINUȚI PENTRU FAPTE CU VIOLENȚĂ

La data de 13 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut trei bărbați, cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violențe și distrugere.

Cei trei bărbați, în vârstă de 22, 27, respectiv 31 de ani, domiciliați în Hamba, sunt bănuiți că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 23,45, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi și al consumului de alcool, ar fi pătruns fără drept în locuința unui consătean în vârstă de 21 de ani, pe care l-ar fi lovit cu o bâtă din lemn în zona capului, ulterior distrugând cu o drujbă ușa unei camere.

După incident, victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

La data de 13 mai a.c., în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii au aplicat față de cei trei presupuși agresori măsura reținerii 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de 14 mai a.c., să fie prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

TRAFIC ÎN SIGURANȚĂ

Pentru un sfârșit de săptămână ferit de pericole rutiere, insistăm asupra adoptării de către toate categoriile de persoane (şoferi, pietoni, biciclişti, motociclişti) a unei conduite  preventive pe drumurile publice. Deplasarea poate fi sigură numai dacă sunt respectate regulile elementare şi obligaţiile legale privitoare la circulaţia rutieră.

Le reamintim, astfel, conducătorilor auto:

  • Să respecte regimul de viteză impus pe tronsonul de drum;
  • Sa reducă viteza de deplasare în condiţii de carosabil ud, ploaie, pe drum în curbă cu vizibilitate redusă;
  • Să se asigure temeinic înainte de efectuarea manevrei de depăşire şi să execute manevra numai în locurile unde aceasta este permisă;
  • Să păstreze distanţa de siguranţă faţă de autovehiculul care se deplasează în faţă;
  • Să se asigure, înainte de a pleca în călătorie, că sistemele de frânare şi iluminare, semnalizare sunt funcţionale;
  • Să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice;
  • Să nu conducă autovehicule în stare avansată de oboseală.

O categorie expusă din punct de vedere al siguranţei în trafic o constituie pietonii, care, de cele mai multe ori, traversează strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, provocând accidente de circulaţie care puteau fi evitate cu responsabilitate,  atenţie şi conştiinţa grijii faţă de sine.

Informăm pe această cale că:

– Pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când si acostamentul lipseşte, pietonii sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a parţii carosabile, în direcţia lor de mers. 

– Pietonii au prioritate de trecere față de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate si semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

– Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalţi participanţi la trafic.

– Pietonii surprinşi si accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poarta întreaga răspundere a accidentarii lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII - RAPORT privind modul de raportare a deceselor COVID-19

I. Mandatul �i sinteza abordarii de lucru a comisieiPrin Ordinul ministrului sanatatii nr. 526/19.04.2021 a fost nominalizata comisia pentruverificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, avand urmatorul mandat:a Identificarea regulilor de raportare existente in practica curenta privind decesele prin COVID19 �i a responsabilitatilor institutiilor implicate;b. Analiza procesului �i a continutului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro