SIBIU – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Reținut, cercetat penal pentru fapte săvârșite cu violență și furt

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște au reținut un bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în localitatea Gura Râului, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și furt.

În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 07,00, împreună cu un bărbat în vârstă de 53 de ani, pe fondul unor neînțelegeri legate de respectarea limitelor de proprietate a două suprafețe agricole, l-ar fi agresat pe un consătean în vârstă de 38 de ani, lovindu-l, i-ar fi spart geamurile tractorului în care se afla victima și i-ar fi sustras telefonul mobil.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și furt, iar față de presupusul agresor în vârstă de 29 de ani a fost luată măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Săliște, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Reținut de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Porumbacu de Jos.

În fapt, la data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 17,00, în timp ce conducea un ATV pe strada Principală din Porumbacu de Jos, bărbatul a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului ATV-ului și a  pasagerului, un consătean în vârstă de 39 de ani.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 2,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, ATV-ul condus nu era înmatriculat sau înregistrat.

În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 19 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Alcool la volan

La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 09,00, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Hipodromului, un sibian în vârstă de 56 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un copac.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Fără permis

La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 15,00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Merghindeal de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Bârghiș.

Conducătorul auto a prezentat polițiștilor un permis de conducere despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi fals, în urma verificărilor efectuate constatându-se că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale, respectiv uz de fals.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Agnita.

Conducere sub influența alcoolului

La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 20,00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în Hașag, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

4.00 - rata de incidenţă în municipiul Sibiu

Vă informăm că rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 2,77/1000 de locuitori în ultimele 14 zile. În ceea ce privește rata de incidență cumulată în UAT-urile din județul Sibiu este următoarea: UAT POPULATIE DEPABD CAZURI CONFIRMATE IN ULTIMELE 14 ZILE Rata de incidență ŞURA MICĂ 3570 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro