Sibiu – Acţiuni ale IJP

0
287

UPDATE:

La data de 13 octombrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a minorului în vârstă de 15 ani, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de  tâlhărie calificată și operațiuni financiare frauduloase

Știrea inițială: Cercetat penal pentru tâlhărie calificată și operațiuni financiare frauduloase, a fost reținut

În continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, respectiv efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, la data de 12 octombrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Urbană Sibiu, Compartiment Investigații Criminale, au identificat și reținut un sibian în vârstă de 15 ani, presupus autor al infracțiunilor.

În fapt, minorul este bănuit că, la data de 2 octombrie a.c., în jurul orei 23,00, în municipiul Sibiu, ar fi sustras prin violență geanta unei femei care se deplasa pe Bulevardul Mihai Viteazu în apropiere de intersecția cu strada Rahova.

De asemenea, minorul ar fi utilizat un card bancar găsit în geanta femeii pentru a-și achiziționa mai multe pachete de țigări, la intervale de timp diferite, dintr-un magazin din municipiu.

Astfel, la data de 12 octombrie a.c., față de minorul în cauză, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

În scopul prevenirii unor astfel de fapte, pentru a nu deveni victime ale tîlhăriilor, vă recomandăm:

  • Evitați deplasările în zone mai puțin circulate;
  • Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice, izolate;
  • Nu utilizați ATM –urile după lăsarea întunericului. Chiar dacă zona unde se află bancomatul este iluminată, nu veți ști niciodată cine vă privește din întuneric!
  • Când transportați sume mari de bani, nu vă deplasați singuri/e;
  • Păstrați asupra dumneavoastră cât mai puțini bani lichizi;
  • Nu purtați ostentativ bijuterii sau alte obiecte de valoare;
  • Nu vă lăudați persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveți la dumneavoastră;
  • Evitați să consumați băuturi alcoolice atunci când aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani;
  • Pe stradă, evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute. Nu ripostaţi la agresivitatea verbală şi evitaţi agresiunea fizică;
  • Cea  mai bună armă de apărare în cazul unui atac este strigătul. Dacă sunteţi agresaţi, bătuţi sau tâlhăriţi pe stradă, strigaţi cât mai tare după ajutor şi anunţaţi Poliţia.
  • În cazul în care integritatea corporală sau viața vă este pusă în pericol, renunțați la bunurile pretinse de agresor.

Rețineți însă cât mai multe semnalmente ale acestuia (înălțime, trăsături ale feței,      semne particulare,         vestimentație, particularități în vorbire sau în comportament) și anunțați urgent cea mai apropiată unitate de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.