SIBIU – Acţiuni ale IJP

Acțiune fulger pentru depistarea vitezomanilor și creșterea responsabilității în trafic a conducătorilor auto

La nivelul Judeţului Sibiu, în primul semestrul  al anului 2020, viteza excesivă sau neadaptată se menține pe primul loc în topul ”negru” al cauzelor generatoare de  accidente rutiere soldate cu consecințe grave, după ce a condus la producerea a 30 de accidente rutiere soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a 14 persoane și  rănirea ușoară a altor 31 de persoane.

În acest context, în seara zilei de 8 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Sibiu au organizat o acțiune fulger pe linia depistării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, în municipiul Sibiu, pe Șoseaua Alba Iulia.

În cele 90 de minute în care s-a folosit aparatul de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pe sectorul de drum menționat, polițiștii rutieri au identificat și sancționat 21 de șoferi care circulau cu viteză peste limita legală.

Mai mult decât atât, patru dintre vitezomani au fost amendați cu suma de 2.900 de lei fiecare și s-au ales și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile după ce au fost depistați circulând cu viteza de 102, 105, 106, respectiv 131 km/h într-o zonă în care limita maximă de viteză  admisă este de 50 km/h.

Acțiunile polițiștilor sibieni vor continua, scopul principal al activităţilor fiind prevenirea victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic.

Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 13,30, pe Dn 14, în localitatea Agârbiciu, polițiștii rutieri au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 48 de ani, din județul Alba.

Întrucât șoferul emana halenă etanolică, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au însoțit pe conducătorul auto la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge și au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Septuagenar în ilegalitate

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 18,30, pe DJ 143, în localitatea Nou Săsesc, polițiștii Formațiunii rutiere din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat un localnic în vârstă de 73 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

Totodată, s-a constatat că autovehicului este neînmatriculat.

În cauză, pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală care are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

Plimbare întreruptă de polițiști

La aceeași dată, în jurul orei 18,45, pe DJ 106G, în localitatea Dobârca, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au identificat un localnic în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea un ATV fără a deține acest drept, vehiculul nefiind înscris în circulație.

Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

Adolescență neliniștită, dusă în Codul Penal

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 19,00, pe strada Nicolae Bălcescu din satul Rășinari, a fost identificat un localnic în vârstă de 18 ani, care conducea un moped fără a deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În prezent, tânărul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - Covid 19, la SCJU

In data de 09.07.2020, situatia pacientilor confirmati Covid19 si internati in Spitalul Judetean de Urgenta Valcea se prezinta in felul urmator: La sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea se afla internati 13 pacienti confirmati Covid19:  1 asimptomatic, 4 au forme usoare ale infectiei si 8 prezinta forme […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro