Sibienii sunt inconstienti

Hila Ovidiu

Dupa ce in ultimele saptamani in fiecare zi au avut loc cel putin un incendiu de vegetatie si  reprezentantii municipalitatii vin cu avertismente si sfaturi. Serviciul pentru Situatii de Urgenta al primariei s-a alaturat actiunilor demarate de ISU. Cei care incendiaza terenuri sunt pasibili de amenzi usturatoare.

In ultima perioada pompierii aproape ca nu mai fac fata numarului mare de incendii de vegetatie care au loc in Sibiu din cauza sibienilor care isi curata gradinile, vor sa arda resturile vegetale, le aprind, dar lasa focul nesupravegheat. In incercarea de a-i face pe oameni sa consientizeze pericolul la care se expun atunci cand incendiaza resturile vegetale Primaria vine sa reaminteasca tuturor cateva sfaturi. Una dintre cele mai importante reguli menite sa ne fereasca de un incendiu de vegetatie este sa nu aprindem focuri in situatia in care bate vantul. In conditiile in care totusi dam foc resturilor vegetale este necesar ca focul sa fie supravegheat iar la final jarul ramas trebuie stins. Cei care nu respecta regulile impuse de lege sunt pasibili de amenda. Iar sumele nu sunt deloc de neglijat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

14 cazuri grave de gripa. Numarul virozelor creste

Revin virozele si infectiile respiratorii de sezon. Incalzirea brusca din timpul zilei si racoarea de pe seara au cam facut victime printre sibieni. Cateva sute de oameni au ajuns la medic dupa ce au racit sau chiar au facut pneumonii. Tot in aceasta perioada a mai fost confirmat inca un […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro