Sibienii sunt chemati la urne in 10 iunie

Hila Ovidiu

Data alegerilor locale fixata prin Hotarare de Guvern. Executivul a decis ca in data de 10 iunie sa se dea marea batalie locala. Atunci vor fi alesi primarii, consilierii locali municipali si judeteni si bineinteles presedintii consiliilor judetene.

Programul dupa care se vor derula etapele premergatoare alegerilor va debuta cu data de 31 martie cand vor fi alesi judecatorii din Biroul Electoral Central. Pana la data de 10 aprilie partidele politice vor fi obligate sa comunice catre BEC semnele electorale. Acestea vor fi facute ulterior publice. Candidaturile vor putea fi depuse pana la 1 mai iar campania electorala va incepe cu exact 30 de zile inaintea desfasurarii alegerilor. Asta inseamna ca toti candidatii vor incerca sa isi impresioneze alegatorii din 11 mai si pana in 9 iunie la ora 7.00. Procesul de votare va debuta in 10 iunei la 7 dimineata si se va incheia la ora 21.00. in situatiile in care va fi nevoie si de un al doilea tur de scrutin acesta va avea loc in data de 24 iunie adica la doua saptmani de la primul tur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Politistii rutieri continua actiunile pe linia verificarii portului centurii

Actiunile preventive desfasurate zilnic de catre politistii rutieri dau rezultate. Oamenii legii au depistat pe raza localitatii Orlat un barbat care conducea fara permis. Totodata, politisti rutieri continua toata saptamana actiunile pe linia verificarii portului centurii.   “Niciodata nu poti fi destul de vigilent pentru a preintampina producerea de evenimente […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro