Sibienii se vaccineaza impotriva gripei

Hila Ovidiu

Vaccinarea antigripala ia avant si la Sibiu. Pana la ora actuala au fost imunizate aproape 3700 de persoane. Cei mai multi vaccinati sunt varsnici de peste 65 de ani.

Dupa un debut greoi, campania de vaccinare antigripala incepe sa se puna pe roate si la Sibiu. De la inceputul acesteia, adica din 15 noiembrie si pana la momentul de fata mai bine de 3600 de persoane au beneficiat de imunizare. Doze de vaccin sunt insa pentru toata lumea. Prima transa sosita la Sibiu a numarat in total 11.700 de flacoane. Dupa cei cu peste 65 de ani, clasificarea vaccinatilor pe grupe de risc numara 825 de persoane aflate in evidentele medicale cu afectiuni cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, ziabet sau SIDA. De asemenea au mai acceptat imunizarea si 736 de medici, cadre sanitare medii sau personal auxiliar. In ceea ce ii priveste pe cei aflati in institutiile de ocrotire sociala au fost vaccinate 416 persoane. De metionat este si faptul ca din acest an vaccinarea se face si pentru femeile insarcinate. Pana la ora actuala 7 gravide s-au lasat imunizate impotriva gripei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

(Tot) Mai multi someri

Numarul somerilor creste de la o luna la alta. Pentru noiembrie rata somajului a ajuns la valoarea de 4,57 de procente. aproape 500 de persoane si-au pierdut locul de munca in ultima luna. Dintre acestea aproximativ 100 sunt provenite dintr-o concediere colectiva. Tot mai multi sibieni ingroasa in ultimele luni […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro