Sibienii, invitati sa participe la curatenia de primavara

Hila Ovidiu

Sibiul a dat startul curateniei de primavara. Angajatii municipalitatii se vor ocupa de curatarea strazilor, a zonelor verzi si a parcurilor. Sibienii sunt invitati sa li se alature.

Prima etapa din curatenia de primavara este maturarea manuala a strazilor. Aceasta a fost deja demarata. S-a inceput cu marile bulevarde iar acum se intervine pe stradutele din cartiere. In centrul orasului se va repara pavajul din piatra. S-a inceput si campania de igienizare a zonelor verzi. Primele parcuri curatate au fost Astra, Tineregului si Strand. Urmeaza Sub Arini, Ciresica si zonele verzi de pe Calea Dumbravii, Stefan cel Mare sau Scoala de Inot. Tot in aceasta perioada sibienii se pot apuca de curatarea zonelor verzi din fata blocurilor in care locuiesc. Cei care doresc pot face solicitari la Serviciul de Administrare a Parcurilor si Zonelor verzi pentru a primimi arbusti ornamentali pe care sa ii planteze pentru realizarea de gard viu in zonele de blocuri.

A fost incheiat si contractul pentru intretinerea mobilierului stradal. Valoarea acestuia este de 122 de mii de lei pentru intregul an. Tot mobilierul stradal din oras va fi reparat pana la finele lunii mai. Un alt contract, in valoare de 92 de mii de lei a fost incheiat pentru spalarea mobilierului stradal.

Intretinerea si repararea echipamentelor de joaca din parcuri si zonele de blocuri scoate din visteria municipala in acest an 118 mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primariile decid daca...poluatorul plateste!

Autoritatile locale ar putea fi cele care vor decide daca masinile poluante vor fi puse la plata unor taxe pentru a putea circula prin oras. Daniel Constantin a declarat la Sibiu ca nu doreste includerea unei noi taxe in locul celei de timbru de mediu. Acesta a mai spus insa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro