Sibienii, castigatori la mai multe sectiuni ale Olimpiadei „Mestesuguri Artistice Traditionale”

Hila Ovidiu

Olimpiada Nationala Mestesuguri Artistice Traditionale si-a desemnat castigatorii. Cel mai bun rezultat obtinut de sibieni a fost la sectiunea de mobilier pictat unde 2 participanti au fost clasati pe cea mai inalta pozitie in top. Sibienii si-au mai adjudecat premiul I si la alte 6 sectiuni.

Pentru editia din acest an a Olimpiadei au venit la Sibiu 250 de participanti din 30 de judete ale tarii. Lor li s-au adaugat participanti din Moldova, Bulgaria si China. Concurentii au incercat sa dovedeasca faptul ca sunt cei mai buni la olarit, modelatul lutului, ceramica figurativa, pictat icoane pe sticla, lemn sau piatra, pirogravura, xilogravura, pictura naiva, metaloplastie, gravura pe metal, prelucrarea osului si a cornului, sculptat icoane de vatra, pictat mobilier, tesut sau incondeiat oua. Demonstratiile lor au fost foarte gustate de public. Dovada stau cei aproape 8 mii de vizitatori care au trecut pragul muzeului in cele 4 zile de competitie. Sibienii au avut cea mai buna performanta la mobilier pictat unde au reusit sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului 2 participanti din judetul nostru. Printre clasatii pe primul loc s-au numarat si sibieni care au participat la sectiunile pictat icoane pe sticla, pictat icoane pe lemn, pirogravura, xilogravura, tesut la gherghef sau confectionat piese de costum popular.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De la canicula la cod galben de vijelii

Sibienii s-au bucurat luni de ultima zi de canicula din aceasta saptamana. Cei mici s-au distrat pe cinste balacindu-se in fantana arteziana din centrul orasului. Meteorologii spun insa ca pana marti seara Sibiul si alte 22 de judete sunt sub avertizare cod galben de vreme rea. Pentru ca pana dupa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro