Sibienii, AVERTIZAŢI să-şi protejeze apometrele de ÎNGHEŢ !

Hila Ovidiu

În contextul temperaturilor  scăzute înregistrate  în Sibiu şi al informărilor meteo care anunţă ger şi în următoarele zile, societatea Apă Canal Sibiu reaminteşte sibienilor că, potrivit contractului de furnizare a apei potabile, au obligaţia să asigure funcţionarea apometrelor  inclusiv în perioadele reci ale anului. Gerul ar putea să creeze probleme şi să blocheze branşamentele, iar consumul de apă creşte în astfel de situaţii.

Marţi dimineaţa, la Sibiu s-au înregistrat valori minime de -18,1 grade Celsius, valori asemănătoare fiind aşteptate şi miercuri.

“Potrivit prevederilor Art.6.3 din Contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia de a „asigura integritatea sistemelor de măsurare”. În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provicate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului”, transmite Apă Canal.

De asemenea, specialiştii societăţii avertizează asupra efectectelor pe care le are gerul în cazul cişmelelor.

Proprietarii care deţin robineţi sau cişmele în curţi și grădini sunt sfătuiţi să nu lase robineţii deschişi ca măsură împotriva înghețului intrucât consumul de apă este foarte mare.

“Consumurile în astfel de cazuri sunt impresionante : 4 picături / secundă cumulează 2,9 mc/lună  iar un „fir” de apă cu diametru de 1 mm reprezintă aprox. 6,5 mc/lună”, mai transmite societatea sibiană.

Cum să protejezi branşamentele împotriva îngheţului:

–    În cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei;
–    În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşiile vor fi închise;
–    Dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţă apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului;
–    Protejaţi de îngheţ inclusiv robineţii şi ţevile de după contor.

Problemele legate de funţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, în general, pot fi semnalate Dispeceratului „Apă Canal” Sibiu – tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Telecabina de la Bâlea, DEFECTĂ! Zeci de copii blocaţi în Făgăraş!

Telecabina de la Bâlea Lac, din Munţii Făgăraşului, s-a blocat marţi seara din cauza unei “probleme tehnice”. Circa 65 de persoane sunt blocate la cabana Bâlea, la peste 2000 de metri altitudine, anunţă Salvamont Sibiu.Anunţul privind blocarea telecabinei a fost făcut de Serviciul Salvamont Sibiu marti, în jurul orelor 18.00, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro