Sibieni prinsi la munca fara forme legale

Hila Ovidiu

La nivel national in doar o saptamana inspectorii de munca au sanctionat aproximativ 1500 de angajatori. Majoritatea si-au luat amenzi pentru munca la negru. In Sibiu au fost depistati mai bine de 20 de oameni care munceau fara forme legale. Unui angajator sibian i-a fost intocmit dosar penal dupa ce s-a constatat ca mai bine de jumatate dintre muncitorii de pe santierul sau munceau fara contract.

In ultimele 7 zile Sibiul a fost pe primul loc in topul angajatorilor care isi bat joc de angajati chemandu-i la munca dar fara a le intocmi forme de munca legale. La noi in judet, inspectorii de munca au descoperit 22 de persoane care lucrau la negru.

La nivel national au fost depistate `126 de persoane care isi desfasurau activitatea fara forme legale. Pentru acestea dar si pentru alte nereguli depistate angajatorii au fost sanctionati cu amenzi in valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei. Din aceasta suma, un milion de lei au fost numai sanctiunile pentru relatii de munca. Pentru munca la negru s-au dat amenzi in valoare de 650 de mii de lei si au fost intocmite 5 dosare penale. Pe linie de protectie la locul de munca s-au dat amenzi in valoare de peste 438 de mii de lei. Revenind la Sibiu, inspectori de munca au realizat aici aproximativ 50 de controale pe SSM si peste 70 pe relatii de munca. Amenzile aplicate in judetul nostru au  fost de 40 de mii de lei.

Dosarul penal a fost intocmit unui angajatori care activeaza in domeniul constructiilor. Pe santierul sau situat la limita cu Sibiul au fost depistate 18 persoane care munceau fara forme legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atentie, campanie de phishing ce vizeaza utilizatorii de servicii Apple. Nu va lasati pacaliti!

Utilizatorii serviciilor Apple au fost vizati de o campanie de tip phishing, care isi propune sa colecteze cat mai multe date personale sau bancare despre utilizator, informeaza Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO). „Schema de phishing debuteaza prin primirea unei alerte false, care sustine ca cineva […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro