Sfintii Trei Ierarhi

Hila Ovidiu

De aproape o mie de ani crestinii ortodocsi de pretutindeni ii sarbatoresc la data de 30 ianuarie pe Sfintii Trei Ierarhi Basile Cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur. Sute de oameni si-au indreptata in aceasta zi pasii spre Biserica pentru a se ruga celor trei sfinti.

Sfintii Trei Ierarhi sunt sarbatoriti de aproape o mie de ani incoace in fiecare zi de 30 a lunii ianuarie. Acestia sunt considerati nu doar modele de smerenie si credinta si si ctitori ai Ortodoxiei. Cei trei, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, caci despre ei este vorba sunt celebrati atat de catre credinciosii ortodocsi cat si de cei greco-catolici. Cei trei ierarhi au si zile in calendar in care sun pomeniti individual. Astfel, sfantul Vasile este sarbatorit in prima zi a noului an, Sfantul Grigorie in 25 ianuarie iar sfantul Ioan doua zile mai tarziu. Cu toate acestea in preajma anului 1080 printr invatatii vremii se iscasera discutii in incercarea de a afla care dintre cei trei merita mai multa atentie. Traditia bisericeasca spune ca cei trei s-au aratat in vis mitro­politului Ioan al Evhaitelor si au cerut sa fie pomeniti impreuna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Din martie platim spitalizarea

Din martie bolnavii internati ar putea fi nevoiti sa plateasca pentru perioada cat au fost spitalizati. Pana la acest  moment se vehiculeaza doua variante de coplata. Cea a reprezentantilor FMI care doresc ca pacientii sa achite cate 10 lei pentru fiecare zi de spitalizare si cea a Guvernului Ponta care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro