Sfintii Constantin si Elena, cei asemuiti cu Apostolii

Hila Ovidiu

Crestinii i-au sarbatorit luni pe sfintii Constantin si Elena. De numele lor se leaga incetatenirea ortodoxiei si toate sarbatorile care amintesc de Sfanta Cruce. Sarbatoarea a fost prilej de petrecere pentru aproximativ 1,8 milioane de romani care poarta numele sfintilor sau derivate ale acestora.

Chiar daca a fost zi de munca, sibienii si-au rupt putin din timpul lor pentru a participa macar cateva minute la Slujbele din Biserici dedicate Sfintilor Constantin si Elena.

Praznuiti in fiecare an la data de 21 mai, Sfintii sunt asemuiti cu Apostolii. Menirea lor pe Pamant este foarte strans legata de semnul crucii.

Sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena este prilej de bucurie pentru aproape 1,8 milioane de romani. Vorbim despre cei care le poarta numele sau derivate ale acestora. Cei mai multi sarbatoriti, peste 1,1 milioane sunt femei. Printre sarbatoritele zilei se numara peste 884 de mii de Elene, 124 de mii de femei botezate cu numele Ileana, aproape 70 de mii de femei care au primit la botez numele de Lenuta. Lor li se adauga aporape 53 de mii de reprezentante ale sexului frumos botezate Constanta, peste 26 de mii  de femei care se numesc Constantina, 4279 care poarta numele de Leana si 1467 de sarbatorite cu numele de Nuti.

In intreaga tara sunt aproximativ 500 de mii de barbati care poarta numele de Constantin, peste 80 de mii botezati cu numele de Costl, peste 33 de mii se numesc Costica, 20 de mii de barbati au primit numele de Costin, peste 10 mii au fost botezati Costinel, 635 poarta numele de Costi si 315 pe cel de Costelus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

63 de milioane de lei pentru drumul dintre Medias si Barghis

Consiliul Judetean a scos la licitatie serviciile de proiectare si executia proiectului de modernizare a drumului dintre Medias si Barghis. Valoarea estimata a contractului depaseste 63 de milioane de lei. Pentru modernizarea drumului se pun in aceasta etapa la bataie peste 63 de milioane de lei, fara tva! Pe acesti […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro