Sfaturi juridice de la Marius Bizom: MUTARE SEDIU SOCIAL

admin

Deoarece in ultima perioada am avut mai multe solicitari de informatii cu privire la mutarea unui sediul social, am hotarat sa revin asupra acestei teme.
Sediul social reprezinta adresa de corespondenta unde o societate comerciala isi stabileste „domiciliul”. Sediul social este un element de identificare important din punct de vedere procedural, deoarece actele administrative si/sau fiscale sunt comunicate la sediul societatii.
Sediul social se poate muta oricand se considera necesar, aceasta operatiune implicand cativa pasi obligatorii.
1. Decizia asociatului unic, acolo unde vorbim despre o societate care are unic actionar sau Hotararea AGA (Adunarea Generala a Asociatilor). Daca vorbim de AGA, administratorul societatii este obligat sa convoace asociatii conform Actului constitutiv.
2. Intocmirea dosarului si depunerea acestuia la Registrul Comertului care trebuie sa contina un set minim de documente prin care enumeram:
-cererea de inregistrare
– declaratie model 3
– Decizia sau Hotararea, functie de caz
– documentul care atesta dreptul de folosire al spatiului (contract de comodat, de inchiriere)
– cererea adresata catre organul fiscal (ANAF)
– certificatul de inregistrare (CUI) in original
– Actul constitutiv actualizat
3. Achitarea taxelor de registru
Mutarea sediului social se poate face si intr-un imobil unde mai este inregistrat deja un sediu social la administratia financiara, aspect care implica o declaratie pe proprie raspundere in forma autentica (la notar) care sa ateste ca la adresa respetiva se poate inregistra un sediu suplimentar.
Daca mutarea sediului se face la un apartament, atunci se impune anexarea la dosar a unui formular cu privire la acceptul asociatiei de proprietari si a vecinilor de pe palier.
Respect reciproc !

Consilierul Juridic Marius Bizom poate fi gasit AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Impozitul pe gospodarie ar putea fi amanat, daca nu se gasesc destui consultanti fiscali

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca exista posibilitatea ca introducerea impozitului pe gospodarie si noua modalitate de calcul a darilor catre stat sa fie amanate cu un an, daca nu va exista garantia unui numar suficient de consultanti fiscali pentru populatie. „Nu avem de gand sa renuntam la sistemul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro