Sfaturi de luat…la munte

Hila Ovidiu

Nu plecati la munte fara echipament specific, nu folositi trasee nemarcate si nu va aventurati in locuri pe care nu le cunoasteti. Sunt doar cateva dintre sfaturile pe care le dau salvamontistii sibieni. Acestia spun ca in unele zone exista chiar si risc de avalansa.

Daca sunteti iubitori de iarna si de drumetii montane este bine sa aveti totusi in vedere ca muntele poate fi periculos. Salvamontistii averitzeaza toti turistii sa nu se aventureze pe trasee nemarcate sau la altitudini mari fara echipament corespunzator. Ciar si cei care vor sa ajunga la Balea trebuie sa aiba grija. Traseele ce depasesc o mie de metri altitudine sunt recomandate numai celor care au cursuri de alpinism. Tot dupa aceleasi criterii se desfasoara si competitiile sportive de sezon. Daca totusi ati avut vreun accident montan sau v-ati ratacit nu ezitati sa anuntati salvamontul. Veti beneficia de ajutor specializat. Mai mult, salvamontistii sibieni sunt dotati cu un sistem de detectare a persoanelor care sunt prinse de avalansa unic in Romania. Salvamontistii spun insa ca paza buna trece primejdia rea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cod galben pentru toata tara

Dupa o zi cu temperaturi ceva mai placute vremea rea revine in forta. Intreaga tara este sub cod galben de ploi, ninsori , viscol si polei. Avertizarea ANM a intrat in vigoare sambata la ora 18.00 si ramane valabila pana luni dimineata. Chiar daca pe timpul zilei cel putin la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro