Sfantul Andrei, cel dintai chemat, sarbatorit la Sibiu

Hila Ovidiu

Mii de sibieni au profitat de ziua libera si au mers joi la Biserica pentru a-l cisnsti asa cum se cuvine pe Sfantul Andrei, ocrotitorul romanilor. Se spune despre sfantul apostol ca este cel care i-a crestinat pe vechii daci. Sarbatoarea Sfantului Andrei a fost prilej de bucurie pentru mai bine de 720 de mii de romani care si-au sarbatorit onomastica.

Credinciosii din Sibiu au luat joi cu asalt bisericile pentru a participa la liturghia dedicata Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei. Cei mai multi oameni au fost la Catedrala Mitropolitana unde slujba a fost savarsita de catre un sobor de preoti. Tot joi a fost sarbatorit si sfantul Andrei Saguna, parintele ortodoxiei de pe meleagurile transilvanene. Sarbatoarea Sfantului Andrei a fost prilej de bucurie pentru aproximativ 720 de mii de romani care poarta numele sfantului si si-au serbat azi onomastica. Aproximativ 350 de mii de barbati poarta numele sfantului. Lor li se adauga mai bine de 12 mii de romani botezati Andras, 4 mii cu numele de Andreas sau 3200 cu numele de Endre. Dintre femei aproape 300 de mii au fost botezate Andreea, peste 26 de mii Andra, Andreia, Andruta sau Andrusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Drum blocat de pietre

Drumul judetean 106 E intre localitatile Rod si Tilisca a fost blocat joi de caderea mai multor pietre de pe versanti. Circulatia in zona a fost deviata iar autoritatile s-au chinuit ore in sir sa scoata mormanul de piatra si pamant de pe carosabil. Alunecarea de teren s-a produs in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro