Secţia Infecţioase, schimbată RADICAL după o investiţie de 7 mil. de lei

Hila Ovidiu

Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, una din cele mai vitregite laturi ale medicii sibiene, a capătat o nouă faţă, în luna decembrie, în urma unei investişii în valoare de aproape 7 milioane de lei, bani alocaţi de la bugetul Consiliul Judeţean Sibiu.

Din decembrie, pacienţii trataţi în cadrul Secţiei de Infecţioase vor beneficia de condiţii de cazare şi tratament la standarde europene, urmare  a reparaţiilor făcute în ultimele luni. Astfel, condiţiile insalubre in care lucrau medicii şi trataţi bolnavii au dispărut.

„Bolile infecţioase necesită o izolare perfectă a afecţiunilor, lucru posibil în acest moment, graţie recentelor investiţii în secţia noastră, care permit spitalizarea pacienţilor în rezerve, majoritatea cu un singur pat. Asistăm la cea mai importantă reabilitare a clădirii secţiei Boli Infecţioase, menită să ridice, prin condiţiile hoteliere oferite pacienţilor, întreaga activitate la standardele naţionale. Mulţumesc în numele personalului secţiei, al meu personal Consiliului Judeţean şi Direcţiunii Spitalului Clinic Judeţean, fără implicarea cărora nu ar fi fost posibilă această modernizare a clinicii”, a declarat Conf. Univ. Dr. Victoria Bîrluţiu, medicul şef al secţiei.

Investiţia începută în luna februarie a presupus  refacerea pardoselilor, a tencuielilor şi a zugrăvelilor, recompartimentarea saloanelor şi dotarea acestora cu grup sanitar. De asemenea, s-au înlocuit instalaţiile iar salile de tratament au fost amenjate în pod, în urma mansardarii.

Cadrele medicale şi pacineţii vor putea folosi şi un lift pentru deplasare, clădirea fiind dotată şi cu lift şi panouri solare.

După reabilitare, secţia cuprinde 20 de saloane cu un pat, 5 saloane cu două paturi, o rezervă, grupuri sanitare, grup sanitar persoane cu dizabilităţi, cabinete pentru registratură, asistente şi consultaţii, sală de tratament, depozite, farmacie; 12 saloane sunt dotate cu televizor şi 5 cu frigider.
În spaţiie nou create la mansardă se află: o sală de curs cu 20 de locuri; vestiar studenţi, depozit material didactic, cabinet şef secţie, grupuri sanitare, depozit lenjerie curată şi vestiar asistente, suprafaţa utilă fiind de 233,89 mp.

Lucrările de renovare, extindere şi modernizare completă a Secţiei Clinice Boli Infecţioase au fost finalizate cu şase luni mai devreme faţă de termenul iniţial prevăzut în contract, respectiv iunie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lucrari finalizate

S-au incheiat lucrarile in zona Calea Gusteritei. Cele 4 strazi au fost redate traficului dupa modernizare. Suma totala cheltuita a fost de 17, 6 milioane de lei. Mai bine de 17 milioane de lei. Atat a costat modernizarea a 4 strazi din cartierele Lazaret, Gusterita si Terezian. Vorbim aici despre […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro