Se ridică un nou GIRATORIU pe Dumbrăvii

Hila Ovidiu

Primăria Sibiu amenajează două noi sensuri giratorii în oraş, dintre care unul la intersecţia străzilor Ludoş şi Calea Dumbrăvii şi al doilea la intersecţia străzilor Autogării şi Metalurgiştilor. Ambele construcţii depăşesc suma de 800 mii lei.

Pentru sensul giratoriu de la intersecţia străzii Ludoş cu Calea Dumbrăvii municipalitatea sibiană virează în conturile SC DPC SA suma de 445.688,90 lei pentru proiectarea, obţinerea avizelor, asistenţa tehnică şi execuţia efectivă a lucrărilor.

Sensul giratoriu va reglementa circulaţia la intrarea şi ieşirea de pe strada Ludoş, una dintre cele două căi de acces principale spre cartierul Valea Aurie.

Cel de-al doilea giratoriu care se amenajează  la intersecţia străzilor Autogării şi Metalurgiştilor, are o valoare de 429.347,87 lei  şi va fi făcut tor de DPC.

“Lucrările au ca termen de execuţie o lună, astfel că până la intrarea în sezonul de iarnă cele două sensuri giratorii vor fi configurate şi funcţionale, rezolvând problemele semnalate în trafic în aceste intersecţii cu un flux important de vehicule”, spune Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului

Pe lângă crearea giratoriului de pe Autogării, constructorul va amenaja un racord la reţeaua de apă pentru stropirea vegetaţiei, un racord la reţeaua electrică pentru stâlpul de iluminat public care va fi amplasat în mijloc, urmând să fie înlocuite și bordurile din zona intersecţiei. Parte a contractului este şi realizarea marcajelor aferente, informează Primăria Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Distracţie cu final penal pentru un sibian care s-a dat drept poliţist în trafic

Un sibian în vârstă de 22 de ani s-a ales cu dosar penal în weekend după ce a oprit mai multe maşini în trafic pretinzând că este poliţist. Tânărul este cercetat acum pentru uzurparea de calitaţi oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Oamenii legii au fost […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro