Se extinde Scoala 13

Hila Ovidiu

Veste buna pentru elevii Scolii nr. 13 de pe strada Lunga. Cladirea in care invata va fi extinsa. Lucrarile au inceput inca din 2010 dar abia acum s-a putut obtine o sursa de finantare sigura.

51ae3dc1cbdc181e126091453b0def6fScoala 13 fusese propusa initial pentru extinere cu fonduri de la bugetul national. S-a semnat un contract in valoare de peste 2,4 milioane de lei, s-a desemnat constructorul si s-au facut primele lucrari. Aproximativ 7 la suta din totalul lucrarilor care erau prevazute. Mai exact, au fost executate lucrari la instalatiile termice de gaz si partial la cele electrice. Fusesera cheltuiti cei 220 de mii de lei, bani alocati de la bugetul de stat. Lucrarile au fost sistate din cauza lipsei de fonduri. Elevii nu pot invata insa inghesuiti in doar cateva clase asa ca extinderea era necesara. Municipalitatea a aplicat proiect pentru fonduri europene. Fonduri pe care le-a si obtinut pentru finalizarea corpului de scoala. Valoarea totala a proiectului nou este de peste 2,9 milioane de lei. Bani vor fi folositi pentru a continua constructia efectiva a noului corp, racordarea lui la cel vechi si amenajarea retelelor de utilitati. Cladirea isi va mari astfel capacitaea cu inca 8 sali de clasa si 4 laboratoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Jumatate din participanti angajati

Peste 800 de absolventi au participat vineri la bursa organizata de Ajofm. Au fost puse la dispozitia doritorilor aproximativ 700 de locuri de munca. 650 dintre participanti au fost absolventi ai promotiilor curente. Au participat la actiunea de vineri 833 de persoane. 650 dintre acestia au fost in municipiul Sibiu. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro