Se construieste gard la granita dintre Romania si Ungaria

admin

Ministrul de Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, a declarat luni ca autoritatile maghiare discuta in mod regulat cu cele romane despre o suplimentare a masurilor de protectie de la granita comuna, in special daca ruta migratorie din vestul Balcanilor se va schimba in directia Romaniei.

Printre aceste masuri suplimentare de protectie se numara si ridicarea unui gard antiimigratie la granita dintre Romania si Ungaria, se arata intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Guvernului Ungariei.

Ideea nu e noua, ea fiind enuntata de mai bine de un an.

Guvernul maghiar este determinat sa continue politica antiimigrationista, in ciuda criticilor dure lansate de catre Bruxelles.

Parlamentul European a adoptat inclusiv o rezolutie prin care cere blocului comunitar sa lanseze o procedura de sanctionare a Budapestei.

Autoritatile maghiare au finalizat pe 28 aprilie un al doilea gard antiimigratie la granita cu Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avem cele mai mici taxe, dar pretul carburantilor in Romania continua sa depaseasca media europeana

Pretul fara taxe al carburantilor comercializati in Romania continua sa fie mai mare decat media europeana, in timp ce taxele aplicate de stat sunt printre cele mai mici din spatiul comunitar, potrivit datelor publicate saptamanal de Comisia Europeana. Astfel, ultimele date ale Comisiei, respectiv cele din 15 mai, arata ca […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro