Se cauta firme care sa intocmeasca studiile DALI in cazul drumurilor calamitate

Hila Ovidiu

Consiliul judetean a demarat licitatiile pentru elaborarea documentatiilor de avizare a interventiilor la drumurile afectate de inundatiile din aceasta vara. Procedurile vor fi cel mai probabil gata pana la momentul la care vor fi virati banii din fondul de urgenta al Guvernului.

In asteptarea banilor de la guvern pentru repararea drumurilor afectate de inundatiile din aceasta vara, cei de la Consiliul Judetean pregatesc deja documentatiile necesare. Au fost lansate proceduri de achizitie publica directa pentru studiile DALI.

Valoarea totala estimata pentru realizarea lucrarilor pe toate arterele judetene afectate este de 5,1 milioane de lei. Primul drum pentru care s-au lansat procedurile pentru elaborarea documentatiei de avizare este drumul care leaga Sibiul de Paltinis. Aici un podet a fost deteriorat in totalitate si o portiune de drum a luat-o la vale.

Un alt drum este cel care trece prin Cristian-Saliste-Tilisca-Poiana Sibiului si Jina. Aici artera judeteana este afectata pe zece tronsoane. Se estimeaza ca pentru reparatiile acestui drum lucrarile vor costa 1,5 milioane de lei. Tot atat se pare ca vor costa si interventiile pe drumul care leaga Gura Raului de Orlat.

Cei mai multi bani, aproape 1,7 milioane sunt alocati pentru drumul Sacadate-Nucet-Cornatel.

Pentru drumul Blajel-Bazna-Boian s-a solicitati suma de 400 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferii societatii de transport public au pichetat vineri sediul Primariei

Soferii Tursib au facut astzi greva. Oamenii vor salarii mai mari si conditii de munca decente. Lor li s-au adaugat membri de sindicat si din alte orase ale tarii. Mai bine de 60 de angajati din domeniul transporturilor au pichetat in cursul zilei de vineri sediul Primariei Sibiu. Marea majoritate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro