Se cauta asistenti maternali

Hila Ovidiu

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu cauta asistenti maternali. La momentul de fata aproximativ 150 de sibieni indeplinesc functia de asistent maternal. Numai anul trecut au fost incadrate pe aceasta functie 8 persoane. Cei care vor sa devina asistenti maternali profesionisti mai trebuie sa aiba domiciliul in judetul Sibiu, sa prezinte garantii pentru indeplinirea corecta a obligatiilor care revin unui parinte, sa manifeste atitudine non-discriminatorie indiferent de varsta copilului, apartenenta etnica, religie sau stare de sanatate si sa fie dispusi sa aiba capacitatea de a primi copii in plasament in regim de urgenta. Micutii vor avea varste cuprinse intre 0 si 3 ani.
Reprezentantii DGASPC spun ca nu au nici o sansa sa devina asistenti maternali sibienii care au condamnare judecatoreasca pentru vreo infractiune, cei care au fost decazuti din drepturile parintesti, cei care sufera de boli psihice sau cronice transmisibile sau cei care au proprii copii dati in plasament.
Cei care reusesc sa primeasca statutul de asistent maternal vor beneficia de anumite facilitati financiare. Astfel, asistentul maternal va fi salariat cu carte de munca, cu minimul pe economie, stabilit la momentul de fata la 1050 de lei pe luna. Va beneficia de spor de 15 la suta pentru cel de-al doilea copil aflat in plasament. Daca vor lua in plasament un copil cu dizabilitati vor primi un spor de 25 la suta. Pe langa salarii, asistentii maternal vor primi alocatie lunara de plasament in valoare de 600 de lei. Daca micutul are handicap suma alocata este de 900 de lei. Asistenii vor mai primi si alocatia de stat pentru minor. Aceasta are o valoare de 200 de lei pentru copiii cu varste de pana la 2 respectiv 3 ani si de 84 sau 168 de lei pentru copii de peste 3 ani si copii cu grad de handicap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cersetoare cercetata penal

O femeie s-a ales cu dosar penal pentru cersetorie. Aceasta apela la mila publica folosind ca pretext fetita ei de 2 ani. Femeia a fost depistata in jurul orei 16.00 in municipiul Sibiu in zona strazilor Maramuresului si Soseaua Alba Iulia in timp ce apela la mila publica. Pentru a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro