Scoala pentru asistentii personali

Hila Ovidiu

Din 3 si pana in 6 septembrie asistentii personali ai persoanelor cu handicap vor beneficia de cursuri de instruire. Cursurile sunt oferite de catre municipalitate. Acestea se vor tine la sediul vechi al Primariei.

Municipalitatea sibiana „scoleste” in prima saptamana a lui septembrie toti asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav. Vorbim despre instruirea a 173 de persoane. Masura este luata pentru a imbunatati serviciile oferite persoanelor cu handicap.Asistentii personali sunt obligati sa participe la aceste instructaje odata la 2 ani. Cursurile sunt realizate de catre Serviciul de Asistenta Sociala din cadrul municipalitatii. Cursurile vor avea loc la sediul vechi al primariei si se vor baza pe teme ce abordeaza acordarea ingrijirilor priare, asigurarea alimentatiei, adaptarea mediului la nevoile beneficiarului, supravegherea starii de sanatate, comunicarea cu acesta, asistarea integrarii profesionale a persoanei cu handicap grav dar si supravegherea respectarii drepturilor persoanelor cu handicap.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pensii de boala pentru toti bolnavii...in teorie

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca este neconstitutional faptul ca persoanele care sufera de diferite afectiuni sa aiba un anumit stagiu de cotizare la stat, inainte de a primi pensia de boala. Ramane de vazut ce se va intampla mai departe, in practica. O decizie a Curtii Constitutionale din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro