Scoala dupa scoala naste controverse la Sibiu

Hila Ovidiu

La noi ca la nimeni. Ba scoala e gratuita dar se plateste, ba avem sau nu avem after school-uri. La ora actuala atat reprezentantii Inspectoratului Scolar cat si cei ai Primariei incearca sa faca lumina in aceasta problema. Nebunia a inceput dupa ce programul “Scoala dupa scoala” a fost introdus in oferta educationala ca program complementar.

Programul Scoala dupa scoala naste controversa la Sibiu. Si asta dupa ce in anul trecut prin intermediul unui PFA dascalii si au putut infiinta propriile afterschool-uri in salile de clasa unde in cursul diminetii predau orele de curs obisnuite. De curand insa prin Ordin de Ministru fostele afterschool-uri au fost cuprinse in programul Scoala dupa scoala si trecute drept program complementar al ofertei educationale.Acest lucru a incurcat planurile multora. Vinovati au fost gasiti reprezentantii ISJ si cei ai Municipalitatii. Acum fiecare ofera explicatii spunand ca n au nicio vina. Prima institutie care intervine pentru a explica lucrurile este cea municipala. Reprezentantii Primariei spun ca nu au nimic impotriva celor care si-au depus cerere pentru a functiona in sistem afterschool in cadrul scolii. Ba mai mult, acestia explica si cum sau unde se pot tine cursurile in cadrul programului Scoala dupa scoala. Cum si reprezentantii Inspectoratului Scolar sustin acelasi lucru in cele din urma invatatoarele sunt cele care aleg unde vor tine in orele in regim privat.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Calculator vs sport

Luni a debutat la Sibiu,  saptamana prevenirii criminalitatii. In prima zi a activitatilor de prevenire, politistii au desfasurat o serie de actiuni pe linia prevenirii delicventei juvenile. Intr-un mare centru comercial, au fost organizate o serie de actiuni al caror prinicipal scop il constituie atragerea tinerilor la cat mai multe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro