SCHIMBARILE BRUSTE DE TEMPERATURA POT AFECTA STAREA DE SANATATE!

Hila Ovidiu

Atentie la schimbarile bruste de temperatura. Medicii Directiei de Sanatate Publica spun ca ca acestea pot periclita sanatatea sibienilor. Pe langa virozele si racelile de sezon oscilatiile vremii produc efecte si in zona afectiunilor reumatice sau cu caracter cronic. Sibienii sunt sfatuiti sa urmeze cu strictete indicatiile medicale in situatia in care acestea exista si sa adopte un stil de viata sanatos pentru a evita imbolnavirile.

Medicii Directiei de Sanatate Publica se pregatesc deja pentru sezonul rece. Atat acestia cat si specalistii cabinetelor de medicina familiala asteapta sosirea unei noi transe de doze de imunizant impotriva gripei pentru a da startul vaccinarii populatiei aflate in categoriile de risc. Pana atunci insa oamenii sunt sfatuiti sa isi protejeze sanatatea adoptand un stil de viata sanatos si o tinuta vestimentara adecvata schimbarilor climatice din aceasta perioada.

De la 1 octombrie va incepe si monitorizarea sanatatii publice in sistem de sentinela in ceea ce priveste virozele, pneumoniile si gripele. In cursul sezonului trecut au avut nevoie de medic zeci de mii de sibieni cu infectiii respiratorii acute. Lor li s-au adaugat alte cateva mii de cazuri de pneumonie. In ceea ce priveste gripa sezonul trecut a fost unul dintre cele mai sarace in ceea ce priveste imbolnavirile. Au fost depistate doar 7 cazuri de gripa confirmate cu laboratorul. Din nefericire unul dintre cazuri s-a soldat cu deces. Pacientul decedat suferea de co-morbiditati.

In ceea ce priveste vaccinarea, contractul pentru furnizarea la nivel national a vaccinului a fost deja semnat pentru un milion de doze. Primele aproape 3 mii de fiole au ajuns deja in Sibiu insa acestea vor fi impartite spitalelor pentru tratarea cazurilor de maxima urgenta. Odata cu sosirea urmatoarelor transe de vaccin, programate sa ajunga in judet pana la finele lunii octombrie, se va da si startul vaccinarii gratuite in cabinetele de medicina familiala. Pot beneficia de programul national de imunizare antigripala femeile insarcinate, persoanele cu afectiuni cronice, personalul medical si din centrele de batrani sau plasament, cei aflati in centrele de ocrotire sociala si persoanele cu varste de peste 65 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Investitii la Compartimentul de Nefrologie

Investitiile in Spitalul Judetean continua. Modificari au aparut sibla sectia de Nefrologie. Aici au fost reorganizate inclusiv saloanele. Reprezentantii Spitalului Judetean depun eforturi importante pentru a asigura pacientilor tot confortul de care au nevoie. Dupa compartimentul de Endoscopie a fost modernizat si cel de Nefrologie. Saloanele au fost redimensionate, s-asu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro