Schimbarea la Fata

Hila Ovidiu

Cu mic cu mare, sibienii au mers miercuri la biserica. Ortodocsii sarbatoresc in fiecare an la 6 august “Schimbarea la fata” sau “Obrejenia” cum mai este sarbatoarea denumita in popor. Pentru cei care tin postul Sfintei Marii a fost dezlegare la peste.
indDe la cel mai mic si pana la cel mai in varsta ortodocsii au sarbatori ca in fiecare an la data de 6 august Schimbarea la Fata a Domnului Iisus Hristos. Este unul dintre cele 12 praznice imparatesti de peste an pe care crestinii le sarbatoresc. In popor sarbatoarea mai este cunoscuta si sub denumirea de Obrejenie. Denumirea provide dintr un cuvant slavon care semnifica schimbare, transformare, transfigurare. Sarbatoarea vorbeste oamenilor despre Indumnezeirea Naturii Omenesti. Sute de sibieni au umplut in aceasta zi bisericile din judet. Cei mai multi au ales ca de obicei Catedrala Mitropolitana unde slujba speciala fost oficata de catre un sobor de preoti. Pentru cei care tin postul Sfintei Marii astazi a fost dezlegare la peste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Festivalul Inernational de Muzica Clasica "Clara Haskil"

Un nou eveniment cultural debuteaza la Sibiu. Este vorba despre festivalul International de Muzica Clasica “Clara Haskil”. Vor urca pe scena nume importante ale muzicii clasice internationale alaturi de artisti romani consacrati. Festivalul va avea loc in perioada 30 august-4 septembrie la sala Thalia. Evenimentul poarta numele Clarei Haskil, o […]

Din arhiva

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro