Scandalul izbucnit la mai multe sectii de Oncologie din tara, continua

Hila Ovidiu

Scandalul izbucnit la mai multe sectii de Oncologie din tara, continua. Procurorii DNA au gasit la perchezitiile efectuate, cantitati mari de medicamente, unele dintre ele foarte scumpe. 10 companii farmaceutice sunt vizate de procurorii anticoruptie. Asa s-ar fi ajuns ca doctorii sa comande medicamente in catitati mai mari decat aveau nevoie si apoi sa le tina in sertare pana cand expirau. Iar asta se intampla in timp bolnavii de cancer aveau nevoie de ajutor imediat.Procurorii DNA au au stat in ultimele zile de vorba cu mai multi oncologi, banuiti ca ar fi prescris tratamente pentru bolnavii de cancer in functie de excursiile si concediile pe care le-ar fi primit cadou de la distribuitori. Conform anchetatorilor, de dragul unor vacante de lux, medicii oncologi si-au facut stocuri uriase de citostatice, cu mult peste nevoile lor imediate, cu mult peste numarul de pacienti pe care ii tratau. Este motivul pentru care la perchezitii, procurorii DNA au gasit leacuri expirate. Asta in timp ce alte cateva sute, poate mii de bolnavi de aceasta maladie se plang ca nu au acces la un tratament prea scump pentru ei. Asadar spitalele plateau medicamentele, desi nu existau in realitate pacienti pentru ele.

„Este condamnabil. Iar acolo unde s-au gasit stocuri de medicamente sa dea explicatii si sa plateasca. Romanii nu prea au acces la tratament de ultima generatie. E si scump. E condamnabil.” Declarat Irimia Cezar, presedintele Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer.

Aceasta risipa uriasa se petrecea in timp ce in alte unitati sanitare bolnavii se plangeau de o criza a citostaticelor. Printre cei care ar fi fost corupti se numara si medici care faceau parte din comisiile de achizitii de medicamente organizate la nivelul spitalelor. Acestia puteau introduce sau scoate de pe lista produsele ce urmau apoi a fi comandate.
Ministrul Sanatatii spune ca incearca sa impiedice aparitia unor astfel de practici. Ancheta procurorilor nu este indreptata doar impotriva medicilor. Vizati sunt si distribuitorii de medicamente, plus producatorii din domeniul farmaceutic. Acestia sunt suspectati ca au sponsorizat diversi medici, carora le-au oferit excursii in cele mai indepartate locuri din lume sub acoperirea unor simpozioane si congrese medicale. Doctorii aveau un dublu avantaj. Le crestea gradul profesional si castigau mai mult, iar in plus aveau parte de un concediu de neuitat. Acum insa, risca sa fie pusi sub acuzare pentru fapte de coruptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multe strazi din Sibiu intra in reparatii, dar, de aceasta data, fara inchiderea traficului

Mai multe strazi din Sibiu intra in reparatii, dar, de aceasta data, fara inchiderea traficului. Pana la toamna, se va circula pe un singur sens de mers pe, Agarbiciu, Crint si Sibiel in cartierul Valea Aurie. Lucrarile ar trebui sa fie finalizate pana la sfarsitul lunii septembrie. Constructorul va inlocui […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro