Saptamana viitoare incepe Festivalul International Clara Haskil

Hila Ovidiu

Iubitorii de muzica clasica se pot bucura de o toamna cu adevarat melodioasa la Sibiu. In doar 9 zile incepe Festivalul International Clara Haskil. Editia din acest an propune melomanilor 6 concerte de exceptie.

Dupa doua editii de prima clasa in Romania si un succes rasunator in Hamburg in luna septembrie, in perioada 29 octombrie-5 noiembrie Festivalul International Clara Haskil da „muzicalitate” toamnei si la Sibiu. Editia din acest an vine sa incante publicul cu 6 spectacole de zile mari si, ca noutate absoluta, o proiectie video. In deschidere vor urca pe scena Salii Thalia violonistul Alexandru Tomescu alaturi de Cvartetul Ad Libitum. Spectacolul include lucrari de Beethoven, Ravel su Haydn. In ziua urmatoare Alina Azario, organizatoarea evenimentului va urca pe scena alaturi de inca doi arhicunoscuti artisti pentru o compozitie exploziva. Vorbim despre clarinet, viola si pian, pe compozitii de Mozart. Ultima zi din octombrie il aduce in fata publicului pe pianistul Finghin Collins in timp ce prima zi a lunii viitoare este dedicata lui Willliam Youn unul dintre cei mai talentati tineri pianisti ai lumii. Cea de-a doua zi din noiembrie aduce la Sibiu Trio-ul Clara Haskil. Ultima zi de festival il aduce in fata publicului pe pianistul Mauro Lo Conte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O noua misiune pirotehnica la Copsa Mica

Circulatia feroviara in zona Copsa Mica a fost din nou intrerupta in jurul acestei zile. Si asta dupa ce muncitorii care isi desfasoara activitatea in zona au descoperit noi proiectile neexplodate. Pirotehnistii de la ISU s-au deplasat la fata locului atat pentru a ridica munitia descoperita cat si pentru a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro