Saptamana patimilor

Hila Ovidiu

Crestinii ortodocsi au intrat de luni in Saptamana Patimilor. In fiecare zi in biserici au loc slujbe speciale numite Denii. IPS Laurentiu Streza ne va explica insemnatatea fiecarei zile a saptamanii.

indexDupa ce duminica au sarbatorit Floriile, Intrarea Domnului in Ierusalim cu dezlegare la peste, de luni a inceput Saptamana Patimilor. Aceasta reprezinta cele mai importante dar si cele mai grele zile din viata Mantuitorului. In amintirea acestor momente, crestinii merg in fiecare zi la biserica pentru a participa la Denii. Prima zi din aceasta saptamana poarta denumirea de Sfanta si Marea Luni. Deniile se savarsesc in fiecare seara pana in ziua de vineri cand se canta Prohodul. Tot in timpul Deniei de luni se vorbeste despre Iosif care a fost vandut de fratii sai in Egipt, facandu-se astfel legatura cu vinderea Mantuitorului de catre Iuda.
Pe parcursul intregii saptamani, Eveniment Tv va va prezenta alaturi de IPS Laurentiu Streza Mitropolitul Ardealului, insemnatatea fiecarei Denii in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Urmarit international, arestat preventiv

Un tanar de 27 de ani, urmarit international a fost retinut de catre politistii sibieni. barbatul este acuzat de mai multe fapte de inselaciune comise pe teritoriul Germaniei. A fost arestat preventiv pe o perioada de 15 zile. Tanarul in varsta de 27 de ani din municipiul Sibiu este acuzat […]

Din arhiva

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro