Salvare la inaltine

Hila Ovidiu

Misiune “cu greutate” pentru jandarmii de la Balea. Impreuna cu colegii de la Salvamont, ei au fost solicitati sa intervina pentru salvarea unui cetatean polonez ramas blocat in zapada intre Balea Cascada si Balea Lac. Barbatul care avea mult peste 120 de kilograme s-a abatut de la drum, a luat-o pe scurtatura si a ramas blocat in zapada pana la brau.

O aventura palpitanta s-a transformat intr-o intamplare neplacuta si periculoasa pentru un turist polonez. Barbatul in varsta de aproiximativ 35 de ani, s-a lasat fermecat de perisajul mirific de la Balea Cascada si a vrut sa urce mai sus, la Balea Lac. Era cu doi prieteni insa, daca acestia au luat telecabina, el a preferat sa meraga pe jos, pentru a se bucura de natura. Nu a tinut cont de conditia sa fizica, de faptul ca era supraponderal side distanta dintre Balea Cascada si Balea Lac, respectiv 14 kilometri. Si pentru ca soseaua era acoperita cu zapada, la un moment s-a abatut de la drum. Pe cand a ajuns foarte aproape de destinatie, la mai putin de un kilometru de Balea Lac, a ramas impotmolit pur si simplu in zapada pana la brau, si nu a mai putut inainta. Atunci a cerut ajutorul prietenilor care, la randul lor, au sunat la 112. Cazul a fost preluat de jandarmii montani de la Balea si de o patrula de Salvamontisti, care au pornit dupa turist. In cele din urma barbatul a fost coborat in siguranta cu telecabina si nu a necesitat ingrijiri medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Regal ecvestru pentru sibieni

Sibiul va gazdui, la sfarsitul acestei saptamani, Marele premiu al municipiului Sibiu-grand prix etapa a I-a la sarituri peste obstacole. La concurs vor participa peste 120 de cai din intreaga tara si, bineinteles, campionii orasului de pe malurile Cibinului.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro