Salcamul-o minune pentru sanatate

Hila Ovidiu

Daca este mai, este luna salcamului inflorit. Putini stiu insa cat de benefice pot fi ele pentru sanatate si nu numai. De asemenea, din ele, se pot face siropuri si dulceturi.

Florile de salcam sunt cunoscute pentru proprietatile lor teraperutice de secole iar retetele de preparare se transmit din generatie in generatie. Cel mai des sunt folosite pentru tratarea tusei. Acestea au propieetati nemaipomeninte in tratarea afectiunilor tractului respirator daca sunt folosite ca emolient, antinevralgic, calmant sau chiar sedativ.  Indiferent ca este folosit ca pulbere sau infuzie salcamul poate calma si durerile de cap. Si asta pentru ca are darul de a reduce excitabilitatea nervoasa. Pentru beneficiile sale in mai toate zonele tarii salcamul are o zi anume cand este sarbatorit in traditia populara. Sarbatoarea salcamului este un prilej de intalnire, vizite si intoarceri acasa la cei dragi pentru cei plecati departe.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

5 mii de carti de identitate eliberate in 4 luni

Peste 5 mii de carti de identitate in doar patru luni. Atatea a eliberat serviciul specializat din subordinea Primariei. Dintre acestea mai bine de 1300 au fost pentru flotanti. In doar patru luni cei de la serviciul d eliberare a actelor de identitate au dat sibienilor peste 5500 de acte […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro