Salariul minim ar putea creste in 2017

Hila Ovidiu

Sindicatele si Patronatele negociaza cresterea salariului minim pentru 2017. Cele doua mari proiecte propuse vizeaza o crestere cu 100 respectiv 200 de lei. Discutiile s-au purtat in cadrul Consiliului National Tripartit cu participarea tuturor partenerilor sociali.

Partenerii de dialog au propus in cadrul intalnirii mai multe modificari ce vizeaza proiectul legii salarizarii unitare. Sindicatele si Patronatele au la dispozitie doua saptamani pentru a veni cu propuneri privitoare la salariul minim brut garantat in plata pentru anul viitor. Executivul s-a angajat ca pana la finele mandatului sa stabileasca noul salariu minim. Alesii neamului spun ca incepand din 2017 salariul minim va fi stabilit printr-un nou mecanism de calcul, mecanism la care se lucreaza in prezent printr-un grup de experti independenti. Primul pas in stabilirea salariului minim este centralizarea propunerilor facute de catre mediul privat respectiv sindicalisti iar mai apoi decizia finala va fi data de Consiliul National Tripartit. Cel mai mare sindicat din Romania a propus 3 variante ale salariului minim conditionate de majorarea deducerilor personale. Prima dintre variante propune un salariu minim de 1350 de lei cu o crestere a deducerii de 150 de lei fata de 300 de lei cat este in prezent. Celelalte doua variante vizeaza suma de 1400 de lei. Cel de-al doilea mare sindicat din tara noastra cere un salariu minim de 1450 de lei si o crestere esalonata de inca 200 de lei pentru urmatorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Investitii in Spitalul Judetean

In ultimii 3 ani s-au facut la Spitalul Judetean Sibiu investitii cat nu s-au facut de la Revolutie si pana in 2013. Bugetul alocat unitatii medicale a crescut de la 138 de milioane in 2013 pana la peste 174 de milioane in acest an. Cu acesti bani au fost cumparate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro