Salariul mediu net a scazut in februarie cu 4,8% fata de luna ianuarie

Hila Ovidiu

Asta arata datele Institutului National de Statistica. Cele mai semnificative scaderi ale salariului mediu au fost inregistrate  in industria extractiva, si in industria produselor  farmaceutice.

In industria farmaceutica, salariul mediu net a scazut cu 25 la suta. Reduceri au fost si in fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice, dar si in industria textila, silvicultura si pescuit. In schimb, in sectorul bugetar s-au inregistart cresteri  fata de luna ianuarie 2010 ca urmare a aplicarii Legii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Astfel, in invatamant  castigul salarial mediu net a fost mai mare cu 11,1%, in sanatate si asistenta sociala cu 6,8%, iar in administratia publica cu 6,3%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibienii fac Pastile in strainatate

Sibienii isi petrec Sarbatorile Pascale, in Bulgaria, Israel si cateva capitale europene. Agentiile de turism au fost luate cu asalt in aceasta perioada, de cei carora le e dor de vacanta. Daca unii sibieni cauta in aceasta perioada oua, carne de miel si retete de prajituri, altii isi fac bagajele. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro