Salariile alesilor locali cresc cu 30% si majorarile ar putea fi acoperite prin cresterea taxelor.

admin

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti ordonanta de urgenta a guvernului prin care se elimina plafoanele pentru cheltuielile din bugetele locale.

Anterior, deputatii votasera si un amendament la lege, prin care salariile alesilor locali se majoreaza cu 30 la suta.

OUG 9/2017 prevede ca de la 1 ianuarie 2018 se suspenda o serie de prevederi referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice. Printre acestea se afla si obligativitatea ca sumele angajate prin Legea bugetului sa nu poata fi depasite de catre ordonatori, iar angajarea cheltuielilor din aceste bugete sa se faca numai in limita creditelor bugetare aprobate.

In cadrul dezbaterilor din Camera Deputatilor, PNL a propus amendamentul la OUG 9 prin care salariile primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene, au fost crescute cu 30% din bugetele locale incepand cu data de 1 aprilie.

Liberalii au afirmat ca primariile pot creste taxele si impozitele pentru a putea plati majorarile salariale pentru primari.

Amendamentul a fost sustinut si de USR.

„Aceste majorari de salarii se fac din bugetele locale. De altfel, amendamentul mai opereaza timp de o luna de zile, dupa aceea intrand in vigoare legea salarizarii unitare primarii vor intra pe alte grile de salarizare, mult mai mari decat sunt in prezent”, declara ministrul Muncii, deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu, la finalul sedintei comisiilor reunite de munca si buget care au adoptat cu amendamente OUG nr.9/2017 privind unele masuri bugetare in anul 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rapita este cea mai profitabila cultura agricola a Romaniei

Cultivarea rapitei a prins mare avant in Romania, in ultimii ani, iar suprafata pe care planta oleaginoasa a ajuns sa fie cultivata este in clipa de fata cea mai mare inregistrata in tara noastra din anul 2010, ajungand la 460 de mii de hectare, potrivit specialistilor. Si nici nu este […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro