S-a votat eliminarea impozitului pe pensie

Hila Ovidiu

Veste buna pentru cei de varsta a III-a! Sentatul a votat eliminarea impozitului de 16%. Votul final va fi dat insa de Camera Deputatilor.

Senatul a adoptat o propunere legislativa prin care se elimina impozitul pe venit de 16 la suta datorat de catre pensionarii cu remuneratii mai mari de 1050 de lei. 66 de senatori au fost pentru adoptarea acestei propuneri legislative. 18 au fost impotriva si 5 s-au abtinut. Propunerea legislativa a fost depusa inca din ianuarie insa a fost de doua ori respinsa de catre comisia de buget-finante pe motiv ca impactul financiar ar fi mult prea mare. Nici guvernantii nu sunt de acord cu aceasta propunere legislativa. Si asta pentru ca din bugetul national vor disparea anul viitor 2,2 miliarde de lei. Senatorii care au votat impotriva spun ca aceasta lege este menita sa ii incurajeze pe cei cu venituri foarte mari pentru ca nici pana acum pensiile mici, sub 1000 de lei nu erau impozitate. Legea trebuie sa treaca acum de Camera Deputatilor care detine puterea votului final. Daca va trece va intra in vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibianca inselata prin metoda "Accidentul"

Metoda accidentul face din nou victime. O femeie a depus plangere la politie dupa ce a fost pagubita de suma de 50 de mii de lei. Oamenii legii au demarat o ancheta si spera sa ii prinda pe faptasi. In ciuda eforturilor politistilor de a-i convinge pe oameni sa nu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro