S-a modificat Legea Educatiei. Pedepse aspre pentru bullying

Hila Ovidiu

Bullyingul interzis in unitatile de invatamant. Marti a fost adoptata legea care interzice violenta, jignirile sau intimidarile.

Alesii neamului au modificat Legea Educatiei. Conform noilor prevederi este interzisa violenta psihica in scoli. Nu mai sunt permise nici lovirile, tachinarile, piedicile sau insultele si intimidarile. Prevederea care completeaza Legea Educatiei a fost votata in unanimitate si de la intrarea in vigoare in scoli se vor face cursuri pentru dascali in incercarea de a-i pregati pe acestia sa intervina in cazuri de bullying in scoli. Legea prevede si pedepse mai aspre pentru cei implicati in situatii de bullying. Masurile vin dupa ce s-a constatat faptul ca tara noastra ocupa un loc fruntas in topul tarilor in care este prezent acest fenomen. Bullyingul reprezinta o serie de actini de umilire, ofensare sau atingere a demnitatii fizice si morale a unei persoane sau a unui grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O noua modalitate de plata a spatiilor de parcare

Premiera nationala la Sibiu! Odata cu lansarea aplicatiei pentru achitarea parcarii orasul de pe Cibin a devenit primul din tara care are posibilitatea de a achita credit preplatit pentru plata parcarii. Aplicatia lansata saptamana aceasta poate fi folosita si pentru plata cu cardul sau prin sms. Interesant este faptul ca […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro