S-a elucidat misterul din jurul unui dinozaur imens care ecloza

admin

In anii ’90, cercetatorii faceau o descoperire rara in provincia chineza Henan: gaseau fosilizat un pui de dinozaur gigantic care ecloza. De atunci, au tot studiat tesuturile pietrificate, fara rezultate notabile. „Baby Louie” a devenit in sine o legenda care intriga de 25 de ani.

Iata ca, dupa ani de analize, apar si primele concluzii. Gratie unei noi tehnologii, expertii canadieni si cei chinezi au reusit sa reconstruiasca pe calculator corpul puiului de dinozaur, realizand ca e vorba despre o noua specie, informeaza The Guardian.

Specia abia descoperita a fost numita Beibeilong si e din familia oviraptorozaurilor, un gen de dinozaur gigantic cu pene si aripi primitive. Pe cap, acest tip de dinozaur avea o creasta cornoasa, ca un coif, asemanatoare cu cea pe care o are cazuarul, o pasare inrudita cu emu, care nu poate zbura, considerata cea mai periculoasa pasare de pe Terra, capabila sa ucida si un om.

Specia recent descoperita a trait in urma cu 90 de milioane de ani, in timpul Cretacicului.

Initial, date fiind dimensiunile gigantice ale oului (o lungime de 45 de centimetri si o greutate de cinci kilograme, fiind vorba despre unele dintre cele mai mari oua de dinozaur gasite vreodata), s-a crezut ca e vorba despre un tiranozaur. Acum, cercetatorii au concluzionat ca e vorba despre o specie noua, ai carei repzentanti masurau circa trei tone.

Si cuibul in care a fost gasit, in care probabil se aflau doua sau mai multe oua, era unul imens, de circa 2,4 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Promoții de la FISC: Pungi cu seminte, maturoaie, cratite, blugi folositi si bijuterii

Fiscul din Alba scoate la vanzare mai multe bunuri confiscate sau intrate in proprietatea statului, intre acestea numarandu-se pungi cu seminte, maturoaie, motorina in bidoane de plastic, haine noi sau folosite, dar si cratite si bijuterii. Purtatorul de cuvant al ANAF Alba, Iulia Mirestean, a declarat, miercuri, ca bunurile scoase […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro