S-a descoperit o planeta asemanatoare lui Neptun: Are cerul albastru si o atmosfera apoasa

admin

Oamenii de stiinta au anuntat descoperirea unei noi planete, asemanatoare cu Neptun, la o distanta de 430 de ani lumina de Pamant.

Planeta, numita HAT-P-26P, are un cer albastru si o atmosfera creata in mare parte din hidrogen si helium, arata The Independent.

E vorba despre o planeta cu o atmosfera primitiva, apoasa, care sugereaza faptul ca s-a format ori aproape de steaua sa ori relativ tarziu de la nasterea sistemului solar din care face parte, spun oamenii de stiinta. Din acest punct de vedere se deosebeste de Neptun sau Uranus, care s-au format in vremea copilariei Soarelui nostru.

HAT-P-26P, studiata cu ajutorul telescoapelor NASA Spitzer si Hubble, are aceleasi dimensiuni ca Neptun, insa este mai calda, fiind mai aproape de steaua sa.

Studiind-o, oamenii de stiinta spun ca vom obtine informatii inclusiv despre propriul sistem solar si, implict, despre Terra.

Potrivit profesorului David Sing, de la Universitatea Exeter, care a studiat planeta alaturi de oameni de stiinta de la NASA, „aceasta descoperire ne arata ca e mai multa diversitate in atmosfera acestor exoplanete decat s-a crezut pana acum”.

Citeste si NASA a descoperit sapte exoplanete de marimea Terrei. Pe trei dintre ele viata este posibila (Video), dar si despre o a noua planeta a sistemului nostru solar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Partidele ne costa aproape 500.000 de euro pe luna. Mai mult de jumatate ia PSD

Suma de 2.255.274,97 de lei a fost virata de AEP, ca subventie de la bugetul de stat, in contul partidelor politice in prima decada a lunii mai. Potrivit unui comunicat al Autoritatii Electorale Permanente, Partidul Social Democrat a primit in prima decada a lunii mai suma de 1.233.625,94 de lei, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro